Column 1: Goede Voornemens

Goede voornemens

Ik hoop dat een ieder fijne, gezellige feestdagen gehad heeft. Wat was het fijn om met familie en vrienden binnen lekker warm te zitten bij de lichtjes van de kerstboom, terwijl er buiten sneeuw ligt.

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen en heel veel mensen hebben dan goede voornemens. U ook?         Ik ook. Mijn goede voornemens zijn dat ik alles in huis beter wil organiseren: huishoudelijke taken en activiteiten met de kinderen, de tijd die ik bezig ben met Perfect Balance for You en mijn baan bij BOL Kreditank, eindelijk eens bepaalde spullen opruimen en uitzoeken en oh ja, er moet ook nog 2 kilo af. Hoe ga ik dat doen naast alle activiteiten die elke dag weer (moeten) gebeuren?

Voor mij geldt: die 2 kilo is er bij gekomen door het ongewone leef- en eetpatroon van de laatste 2 weken. De kinderen hadden vakantie, de kerstdagen, Oud en Nieuw, 2 feestjes met lekkere diners gehad; kortom, ontzettend gezellig, maar niet echt slankmakend (hoe goed ik er ook op gelet heb). Vervolgens zit je ook nog met broodjes en salades, zoutjes en nootjes etc., die nog over zijn van de feestdagen, waarvan je het zonde vindt om het weg te gooien.

Ja, hoe pak je dat dan aan om af te vallen?

Voor mij geldt dat ik gewoon het gezonde eetpatroon van voor de kerstvakantie weer oppak. Dit betekent weer op de gebruikelijke tijden ontbijten, lunchen, avondeten en weer gezonde tussendoortjes. En alle salades die nog over waren, heb ik maar weggegooid.Alleen met het oppakken van het vertrouwde, gezonde, eetpatroon zie ik dat de weegschaal al een halve kilo minder aangeeft!

Wat ik ook erg prettig vind, is dat mijn lichaam ’s morgens weer zegt dat het trek heeft in het ontbijt, dat een paar uur later een tussendoortje erg welkom is en ik heb ook weer echt zin in het avondeten. Over een paar dagen is mijn lichaam weer in zijn oude vertrouwde ritme, zodat het elke 2 a 2,5 uur aankondigt dat het iets eten wil. Goed voor een snelle stofwisseling!

Vandaag maar eens begonnen met een heerlijke wandeling door de sneeuw. Geweldig, wat een prachtig gezicht! Twee vliegen in 1 klap: beweging en gewoon genieten!

In het kader van beter organiseren van alle activiteiten heb ik voor de rest van deze eerste week alle momenten van sporten en eventueel fietsen op de home-trainer al weer ingepland.