Column 4: Afvallen in Groepsverband

Afvallen in Groepsverband

Op donderdag 4 februari is het Afvallen in Groepsverband van start gegaan en afgelopen donderdag was de 2e keer dat de groep bij mij thuis bijeenkwam. De groep bestaat momenteel uit 5 cursisten en inmiddels is het al een heel gezellige groep (er is nog plaats voor een aantal personen).

Bij binnenkomst beginnen we met koffie en thee. Als iedereen binnen een half uur om de beurt apart gewogen is, is iedereen bijgekletst, heeft men de koffie op en begin ik met het thema van die ochtend. Elke week wordt er een ander thema besproken.

 

Ik vind het fijn om mijn kennis over voeding en afvallen over te dragen op andere mensen die geïnteresseerd zijn en die deze kennis graag in praktijk willen gaan brengen. Van individuele klanten hoor ik vaak dat mijn bezoek motiverend werkt om zich aan het voedingsadvies te houden. Ik merk nu al dat ik ook als stok achter de deur fungeer voor de deelnemers van Afvallen in Groepsverband. En ook dat het groepsgevoel erg motiverend werkt! Ik vond het super om te horen dat enkele cursisten al na de eerste bijeenkomst een en ander in hun eetgewoonten hebben gewijzigd en merken dat wanneer ze meer eten (ze zijn nu gaan ontbijten, terwijl ze dat vroeger niet deden), geen honger hebben en wel afvallen!

 

Van individuele klanten hoor ik vaak dat ze helemaal niet het idee hebben dat ze met een dieet of voedingsadvies bezig zijn, want ze kunnen gewoon het eten nemen, wat ze altijd gewend waren te nemen, met een paar uitzonderingen natuurlijk!

Als je gewend was bij het koffie drinken meerdere koekjes op te eten, zal ik nu als advies geven 1 koekje bij de koffie. Want het eerste koekje is het lekkerst, maar bij de 10e ben je misselijk. Waarom niet 1 koekje nemen en daar ten volle van genieten? Niet even snel naar binnen werken, maar echt hapje voor hapje opeten en genieten van de smaak!

 

Zoals je kunt zien, ga ik anderen niet vertellen wat ze niet mogen eten, maar wel wat betere keuzes zouden kunnen zijn.

 

Stap voor stap leert men steeds betere keuzes te maken en dat zie je op de weegschaal!