Column 9: Voedingstips

Voedingstip

 

 

Mensen vragen mij vaak: "Wat is nu de belangrijkste voedingstip?" Dat vind ik heel moeilijk te beantwoorden, want er zijn er meerdere die superbelangrijk zijn. Maar als ik nu zou moeten kiezen dan zou ik zeggen:

 

Zorg dat je het jojo-effect begrijpt en vermijd die valkuil
 
Dit vind ik een van de belangrijkste adviezen, want als je eenmaal aan het jojo-en slaat wordt het steeds moeilijker fit en slank te blijven. Begin dus niet aan zo'n extreem streng dieet!
 
Het effect van tijdelijk uithongeren is, dat je wel wat gewicht kwijtraakt, maar tegelijkertijd raakt ook je stofwisseling verstoord. Dat heeft uiteindelijk een averechts effect op je gewicht: je wordt steeds dikker.

Vaak krijg ik van mensen te horen die te dik zijn: "Maar ik eet heel weinig!" en 9 van de 10 keer is dat ook zo. Ze hebben door een paar keer streng diëten er onbewust zelf voor gezorgd dat hun
stofwisseling steeds trager is geworden.
 
Het kan ook anders. Stop nu met diëten en ontwikkel een gezond voedingsschema, waarbij je geen honger meer hebt, wat je makkelijk kunt volhouden en waar je gegarandeerd van afvalt. Als je de juiste voedingsmiddelen eet, kun je heel erg veel eten en toch afvallen. Belangrijk is dat je goede eetgewoonten aanleert en daar wil ik je graag bij helpen!