Richtlijnen van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland m.b.t. de coronacrisis


Half maart presenteerden we een protocol voor het werken in de gewichtsconsulentenpraktijk in tijden van corona. We gaven daarbij aan dat de richtlijnen van het RIVM en het ministerie als leidend werden gezien. Woensdag werd duidelijk op de persconferentie dat we als land een nieuwe fase in gaan. Bij deze nieuwe fase hoort ook een aanpassing van onze eerder gepubliceerde richtlijn.


Hygiëne in en om de praktijk

Het is in de komende maanden nog steeds van belang om de hygiëneregels goed in acht te houden en schoonmaakmomenten te intensiveren:

*     Geef cliënten geen hand
*     Houd minimaal 1,5 meter afstand tot je client
*     Was regelmatig je handen, voor en na elke cliënt
*     Maak cliëntapparatuur (wegen/meten etc.) schoon na elk gebruik


Clië
ntcontact

Ook wij gewichtsconsulenten hebben onze taak om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Daarom adviseren we in deze fase de volgende maatregelen:

* Laat cliënten die klachten hebben (hoesten, niezen, verkouden, koorts) niet         naar je praktijk komen.
*     Begeleid waar mogelijk op afstand (Skype, Facetime/videobellen, Whatsapp,         telefonisch consult), in ieder geval tot 1 juni 2020. Komt de cliënt naar je         praktijk, vraag dan van tevoren nadrukkelijk of zij/hij klachten heeft. Werk         alleen op afspraak, zodat je kunt voorkomen dat er meerdere mensen tegelijk         in de praktijk zijn.
*     In lijn met de routekaart van premier Rutte adviseren we je om pas met         groepen / lezingen / workshops (fysieke bijeenkomsten binnenshuis) te         beginnen vanaf 1 juni 2020 met een maximale groepsgrootte van 30         personen. Werk daarbij op afspraak, zodat je weet hoeveel mensen er         aanwezig zullen zijn.
*     Indien je je zelf niet goed voelt en/of klachten hebt, moet je je praktijk sluiten.         Ook als gezinsleden of huisgenoten ziek zijn. Zijn de klachten over, houd dan         de twee weken quarantaine aan.