Ik heb een van mijn klanten gevraagd of hij kon opschrijven hoe hij mijn begeleiding ervaren heeft.
Wat een prachtig SUCCESverhaal heeft hij geschreven!
De credits zijn voor hem; hij heeft het zelf gedaan! (met een beetje hulp van mij) Lees hieronder het SUCCESverhaal van Fred:


Dieet; dat is echt niks voor mij!

Waarom ga ik hier aan beginnen? Op het moment dat ik besluit dat ik echt wat moet gaan doen, ben ik, man, ca. 20 kg te zwaar, net boven de 50 jaar, al jaren op het randje (en soms licht over) van de standaard bloed- en lichamelijke functietesten en heb absoluut geen zin aan diëten. Dat helpt toch niet.

Maar goed, ik ben met frisse tegenzin, maar wel gemotiveerd om iets echt te veranderen, met Lian in gesprek gekomen. De methode van “gewoon eten - maar opletten” leek mij wel te passen. Al snel werd het Lian duidelijk dat met een standaard protocol van Hollandse kost, regelmaat en veel bewegen, bij mij geen resultaat te boeken viel. Ik ben nl voor mijn werk veel in de wereld onderweg, eet dus ook letterlijk veel buiten de deur, ben afhankelijk van mijn reisschema tussen luchthavens, hotels en klanten.

Ik mag alles eten en mis niks!

Wat voor mij werkt is het inzicht in voedingsmiddelen, aanpassen van gewoontes, verandering naar een bewust eetpatroon, eten met mate en de goede keuzes maken.

Immers onregelmatig eten, restaurants, alcoholische versnaperingen hebben allemaal hun verlokkingen die ik eerder nooit kon weerstaan.

Met het verworven inzicht, monitoring door mijzelf en Lian en discussies met haar heb ik nu echter ervaren dat ik niks mis! Ik mag alles eten! Alleen de hoeveelheden; dat is nog wel eens een dingetje……😉

De omslag? Easy does it…

De vraag; heb ik dit nu nodig (zoet, koek, chips, alcohol, lekkers, vet, etc) is een belangrijke. Door mezelf dit af te vragen heb ik al heel wat verlokkingen kunnen weerstaan.

Eet om af te vallen. Dit is voor mij echt een Eye opener; kleinere porties, op de juiste momenten en verstandige keuzes en ik ging afvallen!!

“Denk in beweging” is een slogan van Lian. Echter sporten of sportschool werken voor mij maar voor zeer korte duur. En dus ga ik dit niet doen. Maar de slogan “denk in beweging” helpt me wel! Niet de roltrap maar de trap. Een ommetje maken. Door deze bewustwording gaat het nu bijna vanzelf!

Vallen en opstaan; natuurlijk heb ik slechte dagen of weken. Wie niet? Echter ik pak de volgende dag of week gewoon weer de draad op. Ik hou mijn doel voor ogen; langzaam doorgaan is het geheim.

Ik heb een duidelijk en realistisch doel gesteld. Dit is mijn houvast. Tevens ben ik in het begin al gaan nadenken over hoe ik het ga doen als Lian me niet meer “achter de broek aanzit”.

Mijn ervaring kun je een beertje afleiden uit de bijgevoegde grafiek. Ik hou dit voor mezelf bij om grip te houden. Op het moment van schrijven ben ik op ¾ van mijn 1e jaar. Ik durf te stellen dat er al redelijk wat zaken fundamenteel zijn gewijzigd; ik voel me beter, het eten is geen strijd meer en ben al meer dan 16 kg kwijt……

Als ik het kan dan kun jij het zeker!!